Salmchâteau – 17 km

Vandaag geen route uit een boekje, maar een zelfgemaakte route. Voor de zekerheid hebben we een kaart van het gebied meegenomen. Mocht de route niet goed gepland zijn, kunnen we ook daarop navigeren. We parkeren aan het eind van de ochtend onze auto op de parkeerplaats in het “centrum” van Salmchâteau. De parkeerplaats staat zo goed al vol, voornamelijk met mensen die ook gaan wandelen. 
Vanaf de parkeerplaats lopen we de heuvel op en steken we de spoorweg over. Net voor we het dorp uitlopen gaan we rechts het bos in. Een korte klim volgt tot we bij een kapelletje zijn. We vervolgen onze route door het bos en lopen na enige tijd Cierreux binnen. Als we het plaatje uitlopen slaan we direct rechtsaf. Landelijke wegen en bospaden wisselen elkaar af.  Dan volgt er weer een “klim” met een prachtig uitzicht over de velden en bossen. In het volgende dorp stoppen we even bij het kapelletje voor onze lunch. Daarna lopen we verder. We laten het “stadse” achter ons en lopen weer tussen de landerijen door het bos in. Prachtige grote beukenbomen staan aan weerszijden van het pad. We slaan het tweede pad links in. Dit pad lopen we door tot we op een GR-pad (lange afstandswandelroute) uitkomen. We dalen langzaam. Een deel van het wandelpad lijkt onderdeel te zijn van een riviertje maar is goed beloopbaar. Niet veel later steken we het riviertje over. Gelukkig ligt hier een brug want het water is daar een stuk dieper. 
Het bos maakt weer plaats voor een idyllische landweg. Vanaf dit pad heb je mooi zicht op de omgeving. We lopen door Bêche over een rustige weg Salmchâteau weer binnen, terug naar de auto.

Wandelroute in beeld

Dia1
Dia2
Dia3
Dia4
Dia5
Dia6
Dia7
Dia8
Dia9
Dia101
Dia11
Dia12
Dia13
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Praktische info

Startpunt:

Ascent/Descent:
375 m 359 m
Distance:
16.76 km