Lavacherie – 12 km

Vandaag vertrekken we weer op tijd naar de Belgische Ardennen. Deze keer staat er een wandeling met bepakking in de omgeving Lavacherie op de planning. Rond 10.30 uur komen we aan in Lavacherie. Het is even zoeken voor een geschikte parkeerplaats. De enige parkeerplaats is bij de supermarkt, maar die ligt toch wel een stuk van onze startplaats af. Wij besluiten daarom onze auto gewoon in de berm te parkeren en maken ons klaar om te gaan wandelen.
Het weer is slechter dan voorspeld. In plaats van bewolkt met een zonnetje is het mistig. We gaan verschillende routes combineren (rood/geel/blauw), maar willen het eerste deel van de route over de verharde weg lopen. Daarom lopen wij de route achterstevoren, wat het niet altijd makkelijk maakt 😉
We lopen over de verharde weg door het bos de heuvel op. Dit gaat zo geleidelijk dat het erg goed te doen is. Dan maakt de verharde weg plaats voor een onverhard bospad. Gelukkig is er niet veel verkeer want om op het bospad te komen moeten we precies in een bocht de verharde weg oversteken. Het is een mooi en afwisselend bos. Het eerste deel is het pad nog goed, maar het wordt al snel slechter. Hele zijn complete modderpoelen geworden, maar dat mag de pret niet drukken. Als we op de helft zijn horen we een raar geluid. We kijken omhoog en zien door de takken van de bomen vogels overvliegen. Dit zijn geen ganzen…Snel maak ik een paar foto’s en kijk nog eens goed. Het zijn kraanvogels! We lopen verder en hebben mooi zicht op het riviertje links van ons. Maar het bos aan de rechterkant van ons is ook prachtig. Daar zijn diverse stroompjes en watervalletjes die omgeven zijn door mos. Op de kruising tussen de gele en blauwe route twijfelen we even wat we gaan doen. Lopen we geel/blauw of blauw? We kijken naar het hoogteprofiel op ons kaar en besluiten de kortere geel/blauwe route lopen omdat we daar een pittiger hoogteprofiel hebben. En pittig is het. Zeker met onze bepakking voelen we de klim goed in onze benen. Na klim komt vaak weer een afdeling. Maar ook deze afdaling is een uitdaging. Ze zijn druk bezig geweest in het bos met bosbouw. Er liggen dan ook veel bomen over het pad waar we over, onder of omheen moeten. Door al het kappen is het pad ook niet altijd goed zichtbaar meer. Wij volgen een pad, maar later blijkt dat we een aantal meters naast het juiste pad uitgekomen zijn. Het laatste pad voor we het bos uitlopen is ook speciaal. Het is eigenlijk meer een riviertje geworden. En dan…we zien een wild zwijn! Met deze bijzondere ervaring lopen we het bos uit terug naar de auto. Het was een prachtige wandeling!

Wandelroute in beeld

Dia1
Dia2
Dia3
Dia4
Dia5
Dia6
Dia7
Dia8
Dia9
Dia10
Dia11
Dia12
Dia13
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Time:
9-1-2016 10:58:12
Duration:
03:41:35
Ascent/Descent:
297 m 372 m
Distance:
12.36 km